Over ons

Over ons

Marianne Scheeper is oprichter en de drijvende kracht achter Mediawijs in de klas. In samenwerking met diverse contacten uit haar netwerk verzorgt zij lespakketten, projecten, ouderavonden en workshops en als MediaCoach adviseert zij kinderen en ouders ook individueel.

Nadat zij een aantal jaren de wijde wereld verkende (UK, USA en Israël) volgde zij een internationale opleiding Communicatie Management. Vervolgens werkte zij ruim 20 jaar als communicatiespecialist voor verschillende (internationale) organisaties als adviseur, woordvoerder en manager van een communicatieafdeling. Hierdoor heeft zij kennis van media zowel voor als achter de schermen: bij Samsung stond zij aan de wieg van de introductie van mobiele telefoons en de eerste prototypes van o.a. de cameraphone. Ook demonstreerde zij in 2000 op televisie bij Jack van Gelder de allereerste internetkoelkast en verscheen zij in consumentenprogramma's.

Vanuit haar persoonlijke interesse in de gedachtewereld van kinderen volgde zij de studie Praktische Filosofie en de Beroepsopleiding Filosoferen met Kinderen en Jongeren aan de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) en werd zij opgeleid tot MediaCoach aan de NOMC.

Zij werkt voor verschillende scholen en geeft les in mediawijsheid en filosofeert o.a. over media met groepen kinderen en jongeren, van kleuter tot puber. Daarnaast verzorgt zij workshops voor jong en oud, organiseert interactieve ouderavonden over mediawijsheid en adviseert over burgerschap bij scholen.

Onder de naam Bloggen in de klas schrijft Marianne regelmatig over actuele zaken rondom burgerschap, filosoferen met kinderen & jongeren en mediawijsheid. Wil je een blog alert als er nieuws is verschenen? Stuur dan een mail naar info@mediawijsindeklas.nl en vermeld in het onderwerp: bloggen in de klas.

Neem ook een kijkje op Burgerschap in de klas en Filosoferen in de klas